Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه‌ی ایندیپندنت به سراغ دو تن از کسانی رفته است که حساب‌های مالی بارسلونا را به خوبی بررسی می‌کنند. آنها به پرسش‌ها در مورد انتقال نیمار پاسخ می‌دهند.

طرفداری- هم‌تیمی شدن کاپیتان لیونل مسی با خرید جدید یعنی آنتوان گریزمان و بازگرداندن نیمار از پاری سن ژرمن، خیلی‌ها را در داخل و خارج از نیوکمپ به وجد می‌آورد اما با توجه به وضع نگران کننده‌ی حساب‌های مالی بارسلونا حتی پیش از خرید ۱۲۰ میلیون یورویی هفته‌ی گذشته آنتوان گریزمان، ایده‌ی تلاش بیشتر برای بازگشت نیمار به بارسلونا باید هر کسی که نگران حساب‌‌های مالی باشگاه کاتالان است را به دردسر بیاندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرید آنتوان گریزمان خرج‌های بارسلونا را به عدد ۲۴۰ میلیون یورو رساند که شامل فرنکی دی یونگ ۷۵ میلیون یورویی هم می‌شود. با اینکه بازیکنان خروجی شامل آندره گومز ۲۵ میلیون یورویی، نزدیک ۱۰۰ میلیون یورو برای باشگاه درآمد کسب کرده‌اند اما شرایط مخصوصِ مالی باشگاه، هیئت مدیره‌ی بلوگرانا را در هفته‌ی قبل به زحمت انداخت.

مدیران بارسلونا یک تلاش ۱۱ ساعته برای مذاکره بر سر قسط بندی پول خرید گریزمان انجام دادند که توسط اتلتیکو مادرید با عصبانیت رد شد. ۱۲۰ میلیون یورویی که باید شخصا و نقدا پرداخت می‌شد در آخر از منابع مختلف به دست آمد و جوزپ ماریا بارتومئو، رئیس باشگاه اعلام کرد که معارفه‌ی آنتوان گریزمان در باشگاه بارسلونا یکشنبه انجام می‌شود. باشگاه یک وام ۶ ماهه ۳۵ میلیون یورویی دریافت کرد و ۸۵ میلیون یورو باقی مانده را هم از پول فروش بازیکنان جمع کرد. بارتومئو به خبرنگاران و هواداران در این مورد توضیح می‌داد اما شاید آنها کاملا چیزی که می‌شنیدند را دنبال نمی‌کردند.

یکی از افرادی که اطلاع بیشتری در مورد این ساز و کار‌های مالی دارد، شاید استوو کالزادا مدیر شرکت ورزشی prime time و رئیس بازاریابی و تبلیغات باشگاه بارسلونا بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ باشد. کالزادا به ایندپندنت می‌گوید: "شما معمولا ۱۲۰ میلیون یورو در بانک ندارید. فکر هم نمی‌کنم بارسلونا به باشگاه‌های بدهکار برای پول زنگ زده باشد. شما نمی‌توانید به اورتون زنگ بزنید و از آنها تقاصا کنید تمام پول آندره گومز را بعد از توافق یک جا پرداخت کنند. روال کار اینطور نیست. شما از نهاد‌های مالی تقاضا می‌کنید پولی که به شما قول داده‌اند را سریع‌تر پرداخت کنند."

با توجه به این گام‌های اقتصادی برای خرید گریزمان، احتمالا به دست آوردن ۳۰۰ میلیون یورویِ درخواستی پاری سن ژرمن برای نیمار به نظر غیر ممکن می‌آید. این قضیه نشان می‌دهد که چرا بارسا برای خرید نیمار، معاوضه‌ی وی با فیلیپه کوتینیو و عثمان دمبله را  پیشنهاد داده است به اضافه ۴۰ میلیون پول نقد. پیشنهادی که توسط پاری سن ژرمن رد شد.

کالزادا می‌گوید: "هر دو خرید گران اخیر بارسلونا یعنی فیلیپه کوتینیو و عثمان دمبله باید فروخته شوند تا بارسلونا شانس واقعی برای خرید نیمار در حال حاضر داشته باشد. بارسلونا در فروش بازیکنان و درآمد از این نظر خوب کار کرده است اما تنها راه داشتن گریزمان و نیمار به شکل همزمان یا فروش کوتینیو و دمبله با مبلغی خوب است یا باید بازیکنان ترکیب اصلی مانند راکتیچ و ساموئل اومتیتی به فروش برسند که البته شما باز مجبور هستید برای آنها جانشین بخرید. کاری که آسان نیست. هیچ معجزه‌ای به اسم اسپانسر جدید وجود ندارد. این اتفاق هیچگاه رخ نداده است."

درآمد بارسلونا در سال‌های اخیر با رشد خوبی افزایش داشته است. اکتبر سال گذشته بارسلونا اعلام کرد درآمد کامل فصل ۲۰۱۷/۲۰۱۸، ۲۹٪ افزایش داشته است و به رکورد ۹۱۴ میلیون یورو رسیده است و انتظار می‌رود این عدد در فصل بعد به ۹۶۰ میلیون یورو برسد. با این حال خروجی‌ها به سرعت در حال ترک باشگاه هستند. حساب‌های باشگاه نشان می‌دهد که برای سر و سامان دادن به اوضاع مالی باشگاه، باید خروجی‌ها و ورودی‌ها دائما در حال رفت و آمد باشند زیرا پول خرید‌های جدید را می‌شود در چند قسط پرداخت کرد.

ویکتور فونت، شاهدی علاقه‌مند و با تجربه در این زمینه است. وی رئیس شرکت دلتا پارتنرز (که در دبی قرار دارد) و همچنین یکی از کاندید‌های ریاست باشگاه بارسلونا در دوره بعدی است. وی می‌گوید: "وقتی به شرایط مالی یک انتقال بزرگ نگاه می‌کنید همیشه دو چیز مهم‌تر از بقیه است؛ عدد کل انتقال و نحوه‌ی پرداخت آن. تقریبا هر باشگاهی در فراهم آوردن ۱۲۰ میلیون یورو پول نقد به مشکل می خورد اما اگر ضرر و زیان را حساب کنید، معمولا انتقال‌ها بر تعداد سال‌های قرارداد بازیکن تقسیم می‌شود. نکته بسیار مهم دیگر این است که این پرداخت چطور روی خرج‌های سالیانه‌ی شما تاثیر خواهد گذاشت."

دیگر نکته‌ی مرتبط با این قضیه، میزان دستمزد سالیانه‌ بازیکنان بارسلونا است که در ۴ سال اخیر، دو برابر شده است و حالا در دنیای فوتبال رکورد دار است. آمار مالی اخیر باشگاه نشان می‌دهد که حقوق‌ها با ۴۰٪ افزایش در فصل ۲۰۱۷/۲۰۱۸، به رقم ۵۲۹ میلیون یورو رسیده است. تقریبا ۱۰۰ میلیون یورو بیشتر از میزان کل دستمزد‌های پرداختی سالیانه‌ی رقیب آنها یعنی رئال مادرید.

درصد دستمزد‌های بارسلونا به درآمد آنها در فصل ۲۰۱۷/۲۰۱۸ از ۵۲٪ به ۷۰٪ رسیده است. حالا این اتفاقی یا قصدی پشت آن است مشخص نیست اما حداکثر درصدی که اتحادیه فوتبال اروپا برای باشگاه‌ها در نظر گرفته دقیقا ۷۰٪ است. رئال مادرید ۵۳٪ از بودجه‌ی خود را خرج دستمزد‌ها می‌کند. خروج خوبِ آندرس اینیستا و خاویر ماسچرانو می‌توانست به این قضیه کمک کند اما آمدن گریزمان و نیمار دوباره بارسلونا را به مرز شکستن می‌رساند.

فونت می‌گوید: "بارسلونا بالاترین رقم پرداختی را در کل دنیای ورزش دارد. ۸۱٪ از درآمد معمولی باشگاه بدون در نظر گرفتن فروش‌ها خرج پرداخت دستمزد‌ها می‌شود. این قضیه یک فشار واقعی به حساب‌های مالی باشگاه می‌آورد. خرید گریزمان و نیمار که دو تن از پردرآمد‌ترین بازیکنان دنیا هستند، عواقب زیادی دارد. شما اگر هر سال این کار را بکنید، مگر اینکه بازیکنان زیادی را بفروشید به سود نمی‌رسید. مشکل اینجاست که باشگاه در مورد این مسائل و خرج‌های کلی در آینده‌ی نزدیک، شفاف عمل نمی‌کند".

کسانی که حساب‌های مالی بارسلونا را بررسی می‌کنند به خوبی می‌دانند که طبق بند ۶۷ اساس‌نامه‌‌ی باشگاه، اگر میزان بدهی دو برابر درآمد کل باشگاه قبل از پرداخت مالیات، سود و استهلاک‌های باشگاه باشد، اعضای هیئت مدیره باید استعفا بدهند. با اینکه هنوز کاملا مشخص نیست این ضریب را چطور می‌توان تفسیر کرد اما همین بند، نقل و انتقالات احتمالی بارسلونا در سال‌های اخیر را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. جایی که بازیکنانی با تخفیف بالا مثل کوین پرینس بواتنگ و جیسون موریو برای پر کردن جاهای خالی ترکیب خریداری شدند.

کالزادا می‌گوید: "باشگاه هنوز بیشتر از چیزی که قانونا می‌توانند، خرج نکرده اند. به همین سادگی. من با مدرک می‌دانم که چند سال پیش بازیکنانی را می‌خواستند که نتوانستند خریداری کنند آن هم به این دلیل که اگر خریداری می‌شدند، از نظر اساس‌نامه‌ی باشگاه متخلف شناخته می‌شدند".

دشواری این داستان باعث شده، اعضای هیئت مدیره‌ی بارسلونا شامل بارتومئو (که خودش مهندس است) ، دائما در حال گرفتن تصمیم‌های پیچیده باشند که هم به فوتبال ربط دارد و هم به اقتصاد باشگاه.

 وقتی از وی پرسیده شد آیا اعضای هیئت مدیره دانش کافی در این زمینه دارند یا خیر، کالزادا جواب می‌دهد: "اگر می‌خواهید عضو هیئت مدیره باشید باید حتما تاجری مجرب باشید. هیچ راه دیگری برای ورود جز این ندارید. سوال اینجاست آیا تجربه شما در حرفه‌ای دیگر در ورزش هم پاسخگو خواهد بود؟ آن هم در باشگاه بزرگی مانند بارسلونا. با این حال مشخص است که آنها خود را ثابت کرده اند وگرنه روی صندلی هیئت مدیره‌ی بارسلونا نمی‌نشستند".

فونت از طرفی دیگر پیشنهاد می‌کند با تغییر پروسه‌ی تصمیم‌گیری باشگاه، میزان مشارکت مستقیم هیئت مدیره و رئیس باشگاه در مذاکرات برای خرید بازیکن، محدود شود. خودش می‌گوید: "مدل مدیریتی که ۱۰۰ سال در تاریخ ما جواب داده، از طرف باشگاه کنار گذاشته شده است. وقتی سرمایه‌گذاری عظیمی نظیر نیمار انجام می‌دهید، هیئت مدیره باید اول تصمیمات استراتژیک شما را تایید کند. به علاوه، بهترین استراتژی برای انجام کار که همان مذاکرات هست هم باید به وسیله‌ی افراد متخصص جلو برود. این چیزی است که شما در هر ارگان حرفه‌ای می‌بینید".

پس پیچیدگی داستان و سیستم تصمیم‌گیری مستقیم پاری سن ژرمن که به رئیس آن وابسته است باعث شده احتمال هم تیمی شدن نیمار و گریزمان پایین بیاید. حتی در نظر گرفتن احتمال این انتقال می‌تواند عواقب بدی در حساب‌های مالی بارسلونا داشته باشد. عواقبی که از این پنجره‌ی نقل و انتقالات بالاتر می رود و شاید گریبان بارسلونا را در فصول آتی بگیرد.

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۴۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۲۲۸ برنامه همزمان با هفته هلال احمر در گلستان

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم غریب آبادی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر با شعار «با مشارکت شما سربلندیم» اجرایی خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه از ۱۸ تا ۲۴ اردیبهشت هفته هلال احمر نام گرفته است، افزود: در این ایام ۲۲۸ برنامه در استان برگزار خواهیم کرد که از این تعداد ۳۰ برنامه به صورت متمرکز و استانی اجرایی خواهد شد.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر گلستان گفت: غبارروبی مزار شهدا در امامزاده عبدالله گرگان، دیدار با استاندار و نماینده ولی فقیه در گلستان، مانور امداد و نجات ویژه تیم هوایی، نشست هم اندیشی با دبیران و نایب دبیران با باشگاه مربیان، اجرای مانور خدمات جهادی، شرکت در نماز جمعه، برپایی ایستگاه سلامت و آموزش نمازگزاران، انتخابات مجمع کانون طلاب و برپایی میز خدمت از جمله برنامه‌های هفته هلال‌احمر در استان است.

عضویت ۶۰ هزار نفر در سامانه هلال‌احمر گلستان

وی یادآور شد: ۳۰ خانه هلال به صورت متمرکز در استان افتتاح خواهد شد.

غریب آبادی با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۱۵ هزار نفر عضو جدید در استان جذب شدند، اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰ هزار نفر در سامانه هلال‌احمر استان عضو شدند که برای تمامی آنها دوره آموزشی برگزار کردیم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ جمعیت هلال احمر گلستان توانست به هزار و ۹۷۴ حادثه امداد رسانی کند که از این تعداد هزار و ۴۰۴ حادثه جاده‌ای و ۱۰۸ حادثه کوهستانی پوشش داده شد.

کد خبر 6098118

دیگر خبرها

  • رقابت اسکواش بازان درمسابقات بین المللی گرگان جونیور
  • برگزاری دومین دوره مسابقات اسکواش «گرگان‌جونیور» در گلستان
  • اجرای ۲۲۸ برنامه همزمان با هفته هلال احمر در گلستان
  • نیمار برای رفتن پیش مسی، ام باپه را مصدوم کرد! (فان) / فیلم
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • دومین دوره مسابقات اسکواش گرگان جونیور برگزار می‌شود
  • ۱۵۵ اصفهانی همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) خون اهدا کردند
  • برپایی نمایشگاه هنر در لارستان همزمان با هفته کار و کارگر + تصاویر
  • سفر همزمان رئیس سیا و هیاتی از حماس به قاهره
  • وقتی مسی را تعویض کردم، خبر از عواقبش نداشتم!